Presjek sezone do 31.12.2018.

Updated: Jan 30, 2019

Što smo odradili? Što je u planu do kraja sezone?Odradili smo pola puta u sezoni 2018/2019. Čeka nas još 6 mjeseci praćenja, organizacije utakmica, osmišljavanja novih pothvata i puno navijanja!


Ove sezone prvotni cilj je bio osnovati udrugu kako bi naši članovi mogli biti više uključeni u rad kluba, kako bi sve bilo transparentno i kako bi mogli dobiti prostor koji će postati naš dom u Rijeci. Taj cilj je i ostvaren, te do kraja sezone plan je da dobijemo prostor i od njega napravimo naše sjedište kako bi imali mjesto za nalaženje, praćenje utakmica i druženje. Želja nam je, te tim putem apeliramo na sve kojima je naš klub navijača k srcu, da kada dobijemo prostor i bude trebalo pomoći pri uređenju svi koji nemaju tih dana (a biti će ih više) pametnijeg posla, a znaju barem malo baratati nekim alatima (kist, metla, krpa za brisanje i slični alati), da nam se pridruže u uređenju našeg doma! VAŽNO: Ako ima netko tko zna dobro crtati neka se javi, jer će nam trebati za oslikavanje zidova!!!Slijedeći cilj bio je prisustvovanje na barem 3 utakmice do kraja 2018. što smo i ostvarili te prisustvovali na 4 utkamice. Bile su to utakmice protive intera, juventusa, Udinesea u Udinama i Parme. Kao voditelji ovog kluba/udruge moramo priznati da sve je teže organiziranje ičega te ostvarivanje nekog odaziva. Znam, lakše je sjediti doma pred tv i pratiti utakmicu nego probuditi se ujutro, putovati do Milana i nazad, pogledati utakmicu u kojoj je vjerojatnost da će Milan izgubiti ili remizirati realna i na kraju sebe nazivati navijačem, te puniti Fejsbuke, instagrame i slično svojim frustracijama i veličinom svoje ljubavi prema klubu. Oprostite, vjerojatno u zadnjih par postova ste primijetili da postajem podosta kritičan prema takvim kauč navijačima, ali iskreno smeta me! Smeta me što su neki, koji su išli godinama na utakmice dok su rezultati bili 4. mjesto i iznad u Serie A i minimum osmina finala LP, odustali. Razumijem i da je lakše otići na utakmice Rijeke, na što svatko tko voli Rijeku ima apsolutno pravo, ali volio bi da su ti isti bili i na utakmicama Rijeke dok se borila za opstanak u prvoj ligi.Svakako razumijem i da ne može svatko ići svaku utakmicu što zbog obitelji, što zbog posla i što zbog financija. To je razumljivo i tu nemam nikome ništa za reći. Svatko najbolje zna koji su mu prioriteti u životu i može li si priuštiti barem jednom u godinu dana odlazak na San Siro ili barem Udine.

Možda mi griješimo u vođenju kluba, te bi trebali drugačije postupati kako bi svi bili zadovoljni, ali problem je što nikakva povratna informacija s vaše strane nije poslana.

Svi koji su članovi udruge imaju pravo na dovođenje u pitanje rad udruge i zato pozivam svakoga tko ima primjedbu, pitanje, prijedlog da slobodno nešto kaže, napiše ili otpjeva!

I na kraju ovog odlomka da parafraziram pjesmu Armade i time podsjetim sve ovdje gore navedene bivše članove: Forza Milan nek zaori se, Forza Milan i KAD NE IDE..., uz to zapamtite da možda sada Milan nije onaj na kojeg smo navikli, ali vratiti će se na svoje mjesto (a to je vrh Europe) u to ne sumnjam i tada će nama koji ćemo to sve istrpiti pobjeda biti slađa dok će vama ostati samo žal što niste bili dio toga.