Presjek sezone do 31.12.2018.

Updated: Jan 30, 2019

Što smo odradili? Što je u planu do kraja sezone?Odradili smo pola puta u sezoni 2018/2019. Čeka nas još 6 mjeseci praćenja, organizacije utakmica, osmišljavanja novih pothvata i puno navijanja!


Ove sezone prvotni cilj je bio osnovati udrugu kako bi naši članovi mogli biti više uključeni u rad kluba, kako bi sve bilo transparentno i kako bi mogli dobiti prostor koji će postati naš dom u Rijeci. Taj cilj je i ostvaren, te do kraja sezone plan je da dobijemo prostor i od njega napravimo naše sjedište kako bi imali mjesto za nalaženje, praćenje utakmica i druženje. Želja nam je, te tim putem apeliramo na sve kojima je naš klub navijača k srcu, da kada dobijemo prostor i bude trebalo pomoći pri uređenju svi koji nemaju tih dana (a biti će ih više) pametnijeg posla, a znaju barem malo baratati nekim alatima (kist, metla, krpa za brisanje i slični alati), da nam se pridruže u uređenju našeg doma! VAŽNO: Ako ima netko tko zna dobro crtati neka se javi, jer će nam trebati za oslikavanje zidova!!!Slijedeći cilj bio je prisustvovanje na barem 3 utakmice do kraja 2018. što smo i ostvarili te prisustvovali na 4 utkamice. Bile su to utakmice protive intera, juventusa, Udinesea u Udinama i Parme. Kao voditelji ovog kluba/udruge moramo priznati da sve je teže organiziranje ičega te ostvarivanje nekog odaziva. Znam, lakše je sjediti doma pred tv i pratiti utakmicu nego probuditi se ujutro, putovati do Milana i nazad, pogledati utakmicu u kojoj je vjerojatnost da će Milan izgubiti ili remizirati realna i na kraju sebe nazivati navijačem, te puniti Fejsbuke, instagrame i slično svojim frustracijama i veličinom svoje ljubavi prema klubu. Oprostite, vjerojatno u zadnjih par postova ste primijetili da postajem podosta kritičan prema takvim kauč navijačima, ali iskreno smeta me! Smeta me što su neki, koji su išli godinama na utakmice dok su rezultati bili 4. mjesto i iznad u Serie A i minimum osmina finala LP, odustali. Razumijem i da je lakše otići na utakmice Rijeke, na što svatko tko voli Rijeku ima apsolutno pravo, ali volio bi da su ti isti bili i na utakmicama Rijeke dok se borila za opstanak u prvoj ligi.Svakako razumijem i da ne može svatko ići svaku utakmicu što zbog obitelji, što zbog posla i što zbog financija. To je razumljivo i tu nemam nikome ništa za reći. Svatko najbolje zna koji su mu prioriteti u životu i može li si priuštiti barem jednom u godinu dana odlazak na San Siro ili barem Udine.

Možda mi griješimo u vođenju kluba, te bi trebali drugačije postupati kako bi svi bili zadovoljni, ali problem je što nikakva povratna informacija s vaše strane nije poslana.

Svi koji su članovi udruge imaju pravo na dovođenje u pitanje rad udruge i zato pozivam svakoga tko ima primjedbu, pitanje, prijedlog da slobodno nešto kaže, napiše ili otpjeva!

I na kraju ovog odlomka da parafraziram pjesmu Armade i time podsjetim sve ovdje gore navedene bivše članove: Forza Milan nek zaori se, Forza Milan i KAD NE IDE..., uz to zapamtite da možda sada Milan nije onaj na kojeg smo navikli, ali vratiti će se na svoje mjesto (a to je vrh Europe) u to ne sumnjam i tada će nama koji ćemo to sve istrpiti pobjeda biti slađa dok će vama ostati samo žal što niste bili dio toga.No, ajmo prijeći na slijedeće teme. Što planiramo do kraja sezone? Kako sam već napisao ranije otvaranje sjedišta kluba/udruge, organizacija još minimalno 4 utakmice od kojih su prijave za Napoli već otvorene do 02.01.2019.! Od ostalih utakmica spremamo nešto zanimljivo za Derby (uskoro opširnije), te možda mogućnost odlaska u Torino na utakmicu protiv lopova (ovisno o interesu). Što se tiče otvaranja sjedišta, jednom kada bude gotovo organizirati ćemo službeno otvaranje za naše članove te pokušati ugostiti nekog od naših bivših igrača, ali o tome će članovi udruge biti obaviješteni na vrijeme.

Za kraj sezone skupiti ćemo se za rođendan kluba u lipnju i zaključiti ovu sezonu kako i dogovoriti slijedeće korake u narednoj sezoni.


Kao krajnji odlomak ide komentar na igrače i dosadašnji učinak. Neću ići preširoko i napisati za svago nešto kao na početku sezone, ali komentari na početku sezone (https://www.milanclubrijeka.com/blog/sezona-po%C4%8Dinje) koje sam napisao skoro pa su svi pogođeni. Nažalost neke stvari poput more ozljeda koje su nas zadesile nisam mogao predvidjeti.

G. Donnaruma #99 je odradio solidan prvi dio, ali me previše puta iživcirao svojim ne izlaskom na visoke lopte i to pogotovo u petercu (vidi utakmicu protiv intera i juventusa), zatim Calabria, po meni dečko je unaprijedio svoju igru u odnosu na prijašnju sezonu te se nadam konstantnom rastu, stopere ne mogu komentirati jer su svi osim Zapate #17 bili poozljeđivani, ali moram pohvaliti Zapatu koji je to sasvim solidno odradio. Ove smo sezone čak vidjeli neuništivog Abatea #20 na stoperu i zadivljujuće ponekad nije izgledao loše (vidi utakmicu protiv Torina). RR #68 me većinu ovog dijela sezone, kao i obično, živcirao svojim primanjem i vraćanjem lopte stoperu do pred part utakmica kada je ne znam tko rekao Ricardu da on može i probati otići naprijed po lijevoj strani i ponekad i centrirati te da bi lijevom krilu bilo lakše ako bi mu pretrčao iza leđa te odvukao barem jednog igrača. Diego Laxalt #neznamnikojibrojnosi je totalni promašaj trenutno i ne dobiva priliku na lijevom beku pa da možda i proigra, ali znamo da Gattuso osim ako se RR ne ozlijedi neće Laxalta staviti na tu poziciju.

U veznom redu treba spomenuti igrača koji je zadivio sve nas a to je T. Bakayoko #14 na sreću našeg predjsednika Andree. :)Calha #10 najgori od onih koji dobivaju priliku. Je li to zbog krilne pozicije, ne znam, ali ove zadnje dvije utakmice kao lijevi vezni u sredini s Bakayokom i Kessiem izgleda puno bolje te se nadam da će nas pozitivno iznenaditi drugi dio sezone.

Od igrača koje treba spomenuti tu je i Pipita #9 od kojeg smo svi očekivali puno više. Moežmo tražiti izlike u lošoj taktici, lošim suigračima, oszljedama itd. no budimo realni, to je igrač od 20 golova po sezoni minimum i on bi trebao biti već na 15 golova bez jebemti jer prilika je imao.

Na kraju Gattuso, vidim da većina je počela pretjerivati i omalovažavati njegov rad na isti način kako su ga dizali u nebesa kada je počeo pobjeđivati prošle sezone. Realno ima on svoje krivice u više utakmica, ali uzeli smo trenera bez iskustva i na to smo morali biti spremni. Moje mišljenje o njegovim greškama je da nije naučio rotirati kako bi neki odmorili i bili svježi za nadolazeće utakmice. Naši loši rezultati u utakmicama prije SPAL-a nisu ništa drugo nego zamor igrača koji su igrali svaku utakmicu do tada. Trebao je dati priliku nekim igračima da ponekad zaigraju i kako bi ostali odmorili. Tu mislim na Jose Maurija, Simica, Laxalta na beku pa i Halilovića kako bi na kraju sezone znao hoće li ih zadržaiti ili se riješiti. Uz to, već spominjani Calha bi po meni trebao igrati polušpicu u formaciji 4231, ali i tada nemamo nikakve zamjene na tim pozicijama. Nadam se da će jednom to sve vidjeti i da će pokušaiti dati Calhi da igra takvu poziciju.Sve u svemu, trenutno smo 5. s bodom zaostatka za Lazijom te se još možemo boriti za 4. mjesto i konačno povratak u LP.


Želim vam u ime predsjednika Andree, Alena i svoje sretnu Novu godinu, puno sreće, želje za odlaskom na utkamice s nama i zdravlja!


Forza Milan!


inter merda!


28 views0 comments

Recent Posts

See All