Početak sezone 2020/2021

Nova sezona, novi-stari (post-covid) Milan, planovi...

#milanclubrijekafiume #ACMilan #Rijeka #curvasudmilano #aimc


Tko je mislio kada sam pisao zadnji post na ovom Blogu, nakon prvog kola u Udinama, da će se situacija toliko promijeniti u manje od godinu dana?!

Tada smo u Udinama bili mlitava ekipa s još mlitavijim trenerom (sretno Torino) koji, kako se sada vidi, nije izvukao iz tih igrača ništa. Ok, da nisu došli Ibra i Kjaer u siječnju pitanje je bi li uspio i novi trener Pioli.No, svejedno Piolijeva ruka se vidi i prema do sada pokazanom imamo razloga da budemo pozitivni (što se igre i kluba tiče, sigurno ne što se virusa tiče :)).


Već kad smo ga spomenuli treba reći i da je virus utjecao na nas i našu igru jer ekipa koja je igrala prije blokade (#lockdown) i nakon nje su dvije sasvim dijametralno suprotne ekipe.Pitanje je bilo hoćemo li nastaviti u tom ritmu i u novoj sezoni pa ako je suditi prema pokazanom u prvih 4 službenih utakmica odgovor je da, itekako!

To mene čini sretnim i s pozitivnim stavom, nakon predugo godina, gledam na ovu sezonu i na što će nama ona donijeti.


Veliki plus je taj što je trener koji je završio sezonu ostao na klupi i nastavlja s radom umjesto da se po tko zna koji put sve mijenja. Tu se vraćam na tematiku Rangnick i cijelu tu aferu. Možda bi on donio nešto novo, možda bi bili čak bolji nego što jesmo ali za sada sam zadovoljan i meni u cijeloj toj priči najveći je dobitak ostanak Maldinija na svojoj poziciji. Jedini žal je gubitak Bobana i iako se u zadnje vrijeme spominje pomirba i njegov povratak u klub realno ja mislim da je ta priča završena barem dok je trenutni vlasnik u klubu.


Ako mogu malo još prokomentirati ostanak Maldinija i njegov dosadašnji rad uz Massaru i Moncadu rekao bi (a tu možemo ubrojiti i Bobana) da od svih dovedenih igrača jedino dvoje nije ispunilo očekivanja, a to su Duarte i Krunić. Treba reći i da se nisu baš ni naigrali pa tako da i nemamo previše za analizirati oko njih. Možda će neki reći da Krunić dobiva minutažu no, rekao bi i da je Rebić dobivao s klupe pa sve dok nije zaigrao cijelu protiv Udinesea nije eksplodirao.


U novu sezonu, kako sam već rekao, ulazimo s pozitivnim stavom potpomognuti produženjem ugovora Ibrahimovića (#izback) na još jednu godinu, dolaskom Diaza i Tonalija, otkupom Rebića, ODLASKOM RICARDA RODRIGUEZA, OTKUPOM SUSA OD STRANE SEVILLE, ODLASKOM BIGLIE! AAAAAA....sad je lakše...


Trenutno, dok ovo pišem, do kraja prijelaznog roka je nekih 7 dana i nama još fali par igrača na ključnim pozicijama (stoper i vezni igrač za rotaciju s Bennacerom, Tonalijem i Kessijem), te uz to moramo se riješiti nekih koji nisu u planovima trenera. Jedan tj. prvi na listi je Paqueta koji nikada nije pokazao ni trunku talenta zbog kojeg je doveden, zatim Krunić, Duarte možda ostane ako bude pozitivan do kraja prijelaznog roka, Mussacchio je ozlijeđen pa ga nitko ne želi, Laxalt ako ode tek tada ćemo tražiti zamjenu za Thea. Neka se imena spominju kao mogući dolasci ali ipak mislim da ćemo neke pozicije kao na primjer desni bek pustiti za slijedeću sezonu s obzirom da Calabria igra sve bolje, a Conti je ozlijeđen. Desno krilo svi priželjkuju iz Fiorentine (i ja sam među njima) ali barem do siječnja mislim da mi nećemo moći ući u utrku zbog previsokih potraživanja od strane kluba (Fiorentine). Im još 7 dana i već me Maldini oduševio par puta s asevim iz rukava koji se do tada nisu spominjali i vjerujem da će dati sve od sebe da tako bude i sada.


Ovim putem se želimo zahvaliti jedinom igraču koji je nešto pokazao u zadnjih par crnih godina, a to je Giacomo Bonaventura. Možda se moglo i njemu produžiti ugovor ali opet treba uvažiti plan kluba i vlasnika na radu s mlađim igračima. Hvala Jack!


Mi pak kao klub smo i nakon 18 godina aktivni. Ove godine nam je plan da se sastanci održavaju za vrijeme utkamica kada igra Milan pa da možemo zajedno pogledati utakmicu, te usput obaviti sastanak i podijeliti nove informacije.

To je jedino trenutno rješenje s obzirom da do otvaranja stadiona nećemo moći planirati odlaske na utakmicu.I dalje smo tu, ne odustajemo, idemo dalje s crveno-crnim bojama u srcu!inter Medra!

47 views0 comments

Recent Posts

See All