AC Milan – HNK Rijeka

(UEFA Europa League – Group D)

28.09.2017. – 21:05h – Stadio San Siro
Krenuli smo iz Rijeke u 4:30 prema Umagu gdje su nas čekali članovi Milanistre. Nažalost malo se odužilo s obzirom na nepravovremene informacije od strane Milanistre da nas dio njihovih članova čeka na Vratima jadrana. Uz to, jedan naš član je zaspao te odlučio nas stići kod Casina Carnevale na bivšoj granici između Slovenije i Italije. Uz malo stajanja i skupljanja članova većih problema nije bilo.

Konačno, svih 35 putnika se ukrcalo u mini bus i krenulo se prema Milanu.

S obzirom na prijašnja saznanja htjeli smo izbjeći dodire s Armadom kako bi izbjegli bilo kakve neugodne situacije. Na prvom stajanju smo odmah osjetili provokacije i želju za dokazivanjem od strane nekolicine likova koji sebe zovu Armadom ali nismo se dali isprovocirati te bez problema krenuli dalje. Žalosno je to što se moramo paziti ljudi iz našeg grada.

Tijekom puta atmosfera je bila ugodna i svi u mini busu su se činili zadovoljnima do trenutka koji će obilježiti ovo naše putovanje. Na talijanskoj autocesti, točnije kod izlaza Verona Est mini bus kojim smo putovali je nažalost prestao radom. Točnije, motor je zaribao. Zbog tog događaja kasnili smo u Milano i nismo mogli ispuniti sve planirane stavke našeg putovanja.

S kašnjenjem od 4 sata sitgli smo konačno u Milano i otišli do Case Milan. Nakon otprilike sat vremena smo se svi zajedno uputili prema stadionu. Kod stadiona smo stigli naći sigurno mjesto gdje smo ostavili svoje stvari prije utakmice.

Nakon podijele karata svim putnicima krenuli smo na utakmicu.

O igri i rezultatu bolje ne pričati ali na kraju je upisana pobjeda iako nam je bilo žao Rijeke koja je odigrala pravu utakmicu.

Nakon utakmice trebao nas je novi prijevoz pokupiti u ponoć i voziti putem Rijeke. Nažalost, to nije bilo tako nego je novi prijevoz stigao otprilike sa sat vremena zakašnjenja. U međuvremenu, dok smo čekali na novi prijevoz, organiziran od strane prijevoznika koji nas je trebao dovesti do Milana i s kojim smo se trebali vratiti, do nas je stigao vozač iz firme prijevoznika koji je trebao platiti novom prijevozniku unaprijed kako bi nas odveo u Rijeku. S obzirom na kašnjenje novog prijevoznika vozač iz firme prijevoznika ostao je s nama. Kada je konačno novi prijevoz stigao trebalo je pokupiti dodatnog vozača koji nas je trebao čekati malo dalje od stadiona. Stali smo na dogovoreno mjesto kako bi pokupili novog vozača i imali informaciju da će stići za 10 minuta. Nažalost, taj novi vozač se nije nikad pojavio te smo nakon dodatnih sat vremena čekanja upitali vozača iz firme prvotnog prijevoznika moež li on voziti na što smo dobili potvrdni odgovor. Konačno smo krenuli putem Rijeke.

Negdje putem se vozač novog prijevoznika koji je bio iz Italije sijetio napomenuti da on ne smije voziti preko granice te da je njemu rečeno da nas vozi do Trsta.Kako je cijeli dan prošao do tada ovakva situacija na kraju je bila stvarno previše!

Nakon pokušaja pregovaranja s vozačem, njegovim šefom, šefom iz firme prvotnog prijevoznika ništa nije urodilo plodom te nas je novi prijevoznik iz Italie pustio u Basovizzi. Tamo su nas na sreću čekala dva minibusa firme prvotnog prijevoznika te nas odvele put Rijeke jedna te put Umaga druga.

Ovakav rasplet je nažalost utjecao na naše profesionalne živote iz razloga što je većina poput mene kasnila na posao.

Nakon par dana od povratka i ove Odiseje pokušali smo razumno pregovarati s prijevoznikom s kojim smo dogovorili prvotni prijevoz no ta se sva situacija odužila na više od mjesec dana pregovora i prigovora.

Na kraju, nakon slanja službenog prigovora umanjen nam je prvotno dogovoreni iznos.Ponudili smo svim putnicima povrat dijela koji nam je odobren i koji se tiče cijene putovanja što nitko od putnika još nije tražio.

Sve u svemu, jedno od najkompliciranijih putovanja koje smo imali!

Forza Milan!

5 views0 comments

Recent Posts

See All